ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η τρέλα μετακόμισε τελικά στον Ηρακλή

Η τρέλα μετακόμισε τελικά στον Ηρακλή

Ο Στράτος Παζούλης αρθρογραφεί για τα σενάρια στον χώρο του ποδοσφαίρου και τους Ηρακλειδείς που η ομάδα του είναι η τρέλα τους

Κι ενώ τα «σενάρια» τρέχουν στο χώρο του ποδοσφαίρου, μερικά άξια και άλλα ανάξια λόγου, προχθές το μπάσκετ έδωσε την πρώτη του μάχη στα «μεγάλα σαλόνια» μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια λησμονιάς και αέναης προσπάθειας από έναν άνθρωπο που ακούει στο όνομα Θόδωρος Δρακόπουλος και βεβαίως στη στήριξη ιδίως (όχι πάντα όμως ) των κυανόλευκων οπαδών.

 

Στον αγώνα που έδωσε εκτός έδρας με το περιστέρι ο Ηρακλής ,αυτοί οι οπαδοί έδωσαν το βροντερό και πάλι «παρών» τους, γεγονός που ανάγκασε τον υπεύθυνο Τύπου της ΚΑΕ, αγαπητό συνάδελφο, Κώστα Κούση να δημοσιοποιήσει στο Facebook την παρακάτω ανάρτηση: «Αλλού τους ψάχνουν με το κιάλι, τους παρακαλάνε, μοιράζουν προσκλήσεις, πουλάνε διαρκείας βερεσέ κι εμείς έχουμε τους πιο τρελούς και πιστούς με κυνήγι από παντού, χωρίς ποδόσφαιρο, χωρίς το κράτος «σύμμαχο», χωρίς τίποτε, αλλά με πολύ ψυχή κι αγάπη»… Στο ποδόσφαιρο λοιπόν μια παρόμοια αφετηρία ξεκινά. Και το απρόσμενο, ενώ παίκτες όπως, Περόνε, Τάι και άλλοι, δηλώνουν εθελοντές στο δύσκολο εγχείρημα της εξ αρχής επιστροφής, ο κόσμος «παραφρόνησε».

 

Διότι πως αλλιώς να εξηγηθεί η ιδιότυπη εξέγερση του κατά μιας λογικής, παγιωμένης πρακτικά, η οποία θέλει στάσιμο ή και ανύπαρκτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων όταν η ομάδα τους τείνει να εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας; Παντού σε όλες τις περιοχές, εντός και εκτός της πόλης, ο ξεσηκωμός είναι πρωτοφανής. Παρέες συσπειρώνονται σε πυρήνες με διάφορες ονομασίες, παλιοί σύνδεσμοι, υποτίθεται αφομοιωμένοι στη Θ10, επανιδρύονται και γενικά η αισιοδοξία, πως κάτι διαφορετικό ανατέλλει, είναι κοσμογονική σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα. Για τους έξω, το φαινόμενο, φαντάζει εντελώς ανεξήγητο, μάταιο και σχεδόν σχιζοφρενικό. Κι όμως συμβαίνει. Με πρωτοφανές πάθος, προς μια εντελώς αφηρημένη έννοια, για τους ξενέρωτους ορθολογιστές, μετέτρεψε, αυτός ο κόσμος, σε αντικείμενο πόθου έναν ιστορικότατο αθλητικό σύλλογο.

 

Ομως ποιος είπε ότι οι Ηρακλειδείς είναι στα… καλά τους, όταν δηλώνουν ευθαρσώς πως ο Ηρακλής είναι η τρέλα τους, το ναρκωτικό, η καψούρα τους. Είναι το ίδιο το περιεχόμενο και η έκφραση τους, γιατί μέσα από αυτόν μπορούν και προσδιορίζονται, εκδηλώνονται, ψηλώνουν, ονειρεύονται και διεκδικούν και σ΄ όποιον αρέσει τελικά. 

 

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (30/9)

X