ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το ντέρμπι... παίζεται ήδη και δείχνει ότι έχει πολύ... ζουμί

Το ντέρμπι... παίζεται ήδη και δείχνει ότι έχει πολύ... ζουμί

Για το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης

Οτι θα έχει πολύ... ζουμί το ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη, είναι το μόνο σίγουρο.

 

Το καταλαβαίνουμε, νομίζω, από τις αντιδράσεις που ήδη υπάρχουν από την πλευρά του Αρη, για το γεγονός ότι εξακολουθούν τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης να μην συμπεριλαμβάνονται σε αυτά για τα οποία ο Περέιρα φέρνει ξένο διαιτητή, καθώς επίσης και από τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι “κίτρινοι” επανέλαβαν στον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή ότι ο Σιδηρόπουλος είναι “ανεπιθύμητος” γι' αυτούς αλλά δεν εισακούστηκαν καθώς ο συγκεκριμένος ορίστηκε, τελικά, να διευθύνει το ντέρμπι.

 

Το ντέρμπι, λοιπόν, έχει αρχίσει να... παίζεται, ενώ είμαστε ακόμη στα μέσα της εβδομάδας. Και... παίζεται ήδη, διότι ο Αρης έρχεται φορτσάτος από την επιβλητική εμφάνιση και τον θρίαμβο κόντρα στον ΠΑΟ, που σίγουρα έδωσε άλλη ψυχολογία στους “κίτρινους”

 

Εκτός αυτού, και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ενίσχυσε αφάνταστα την δυναμική του την τελευταία πενταετία, σε μια περίοδο, δηλαδή, κατά την οποία ο Αρης προσπαθούσε να αναγεννηθεί από τις στάχτες του, η επιστροφή των “κίτρινων” την προηγούμενη σεζόν, η άμεση εξασφάλιση συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι υψηλοί στόχοι που έχουν θέσει και για την τρέχουσα σεζόν, είναι στοιχεία που αυξάνουν την αυτοπεποίθησή τους.

 

Αυτό είναι ένα στοιχείο που καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την ιστορία του ντέρμπι.

 

Ωστόσο, κι αυτή είναι μια παρατήρηση που αφορά σε όλα τα ντέρμπι και στην κάθε ομάδα που συμμετέχει σε ένα ντέρμπι, αυτές οι αναμετρήσεις δεν κρίνονται ποτέ... επικοινωνιακά, δεν κρίνονται ποτέ από... ανακοινώσεις κι απ' το ποιος από τους δύο αντιπάλους θα φωνάξει περισσότερο πριν από την σέντρα.

 

Τα ντέρμπι κρίνονται στο γήπεδο και τα κερδίζει, συνήθως, η ομάδα που έχει καλύτερη ποιότητα, έχει καλύτερο σχέδιο, η τακτική της αποδίδει και οι παίκτες της είναι πιο έτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά από τους αντιπάλους τους.

 

Τα παραπάνω στοιχεία είναι αυτά που πιστεύω ότι και την Κυριακή θα παίξουν το κυρίαρχο ρόλο.

 

ΠΑΟΚ και Αρης έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Είναι γνωστά σε όσους παρακολουθούν τους αγώνες των δύο ομάδων. Το θέμα είναι ποιος από τους δύο θα περιορίσει τα προβλήματά του και θα εμφανίσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα θετικά του.

 

Πάντως, τρεις μέρες πριν από το ντέρμπι, η αλήθεια είναι ότι με όσα έχουμε μέχρι στιγμής στην διάθεσή μας, η αίσθηση που υπάρχει στους περισσότερους είναι ότι πάμε για ένα ματς με πολύ έντονο ανταγωνισμό...

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X