ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η παράσταση συνεχίζεται με τον Ηρακλή κομπάρσο

Η παράσταση συνεχίζεται με τον Ηρακλή κομπάρσο

Ο Στράτος Παζούλης αρθρογραφεί για τον Τομ Παπαδόπουλο που τα θαλάσσωσε στον Ηρακλή και προτιμάει την άστοχη αντεπίθεση

Σε κάθε συλλογικό , κοινωνικό σύνολο, στο οποίος κάποιος φιλοδοξεί ν παίξει σημαίνοντα ρόλο όταν υπερβαίνει το μέτρο κινδυνεύει να χάσει το δίκιο σου. Η καλλιέργεια πόλωσης είχε ένα κάποιο νόημα, όταν ο Τομ προσπαθούσε να διασκεδάσει την -όχι αυθαίρετη- εντύπωση πως η πολιτική του δεν ήταν πολύ διαφορετική απ' αυτή του Παπαθανασάκη.

 

Από τη στιγμή, όμως, που αποκαλύφθηκε το ρηχό και διαχειριστικό μέγεθος του, χωρίς να κουνήσει το δακτυλάκι του, ο Τομ Παπαδόπουλος βρέθηκε μόνος του με τον τερματοφύλακα. Τον οποίο δυστυχώς δεν μπόρεσε να τον τριπλάρει και να σκοράρει. Αντί λοιπόν, ενώ του δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει πως δεν ήρθε στον Ηρακλή ως ακόμα ένας καταστροφικός τυφώνας , αλλά ως ένα μπουρίνι απλώς ,το οποίο, δεν δημιούργησε ο ίδιος μα οι περιστάσεις, τα θαλάσσωσε. Αντί να ακολουθήσει μια τακτική συμβιβασμού προτίμησε την άστοχη αντεπίθεση, εναντίον των τρελαμένων ηδιαχειριστών της τραγικής κατάστασης που άφησε, με αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις σε site κυρίως υπερασπιζόμενος μια συμφωνία ουδέποτε συζητηθείσα μεταξύ αυτού και του Μπέου στα σοβαρά.

 

Η ανεδαφική του αυτή τακτική σκόρπισε αμφιβολίες στον κυανόλευκο κόσμο ( όσος απέμεινε και λόγω των θερινών διακοπών) του οποίου τις έντονες αντιδράσεις στο Facebook ανέλαβαν να διαχειριστύν επιλεγμένα άτομα, καταρτισμένα, σκορπώντας τον διχασμό στις τάξεις του, αφού υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα και λοιδορώντας τους πάντες επιχειρούν να αποδείξουν οτι πράγματι ο γάιδαρος πετάει. Από προχθές μάλιστα μετά τις ανακοινώσεις τόσο του Γ.Σ. όσο και του ιδρυτικού οι απειλές και λεκτικές επιθέσεις μεγενθύθηκαν προς τον πάσα ένα που θα τολμούσε να εκφράσει μια έστω συγκαταβατική όσο και κριτική άποψη.

 

Επομένως όταν ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος μιλούσε για πέμπτη φάλαγγα στους κόλπους του Ηρακλή αποδεικνύεται, πως είχε απόλυτο δίκαιο. Ετσι ο Τομ βρέθηκε απέναντι ακόμη και σε όσους επιχειρούσαν τον τελευταίο καιρό να του προσδώσουν στοιχεία, όχι ενός αποδεδειγμένα αποτυχημένου προέδρου , αλλά ενός ήπιου, ενός μπαρμπούλη εν ολίγοις, με αγαθές προθέσεις, ο οποίος έπεσε θύμα κακών συνεργατών κ.λ.π. και αγαπά τον Ηρακλή (πότε πρόλαβε;).

 

Ηδη από χθες άρχισε το ξήλωμα του πέπλου της «αγιότητας» που του είχαν ενδύσει. To μέσο που εμμέσως πλην σαφώς τον «στήριζε» σε παρασκηνιακό κείμενό του έβαζε τον Μπέο να απαντά στον Ιαωκειμίδη, όταν του είπε; «μα, ο Τομ Παπαδόπουλος λέει ότι έχετε συμφωνήσει σε όλα» για να λάβει την απάντηση: «Τι μου λέτε και επιμένετε κύριε Ιωακειμίδη; Εγώ, τον μόνο Τομ που ξέρω, είναι ο… Τομ Κρουζ». Κάπως έτσι λοιπόν παίχθηκε η χθεσινή σκηνή του δράματος «Ηρακλή» με την παράσταση να συνεχίζεται με αμείωτο, αλλά τραγικό ενδιαφέρον.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (12/8)

X