ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Μηνυτές οι Αλαφούζος, Μελισσανίδης, η υπόθεση θα παραγραφεί»

«Μηνυτές οι Αλαφούζος, Μελισσανίδης, η υπόθεση θα παραγραφεί»

Ο Αλέξης Κούγιας στο Metropolis 95.5 για τη δίκη της «συμμορίας», την απουσία των μαρτύρων και τον ορατό κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων.

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αλέξης Κούγιας και αναφέρθηκε στη νέα αναβολή της δίκης της «Συμμορίας» και προέβλεψε πως στο τέλος τα αδικήματα θα παραγραφούν λόγω συμπλήρωσης οκταετίας.

 

«Το θέμα είναι ότι ήμουν μόνος μου. Νομίζω ότι αργότερα ήρθε και ο κ. Θωμαΐδης. Αυτοί οι δύο (σ.σ. Αλαφούζος, Μελισσανίδης) είναι μηνυτές και, μάλιστα, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Το ζητούμενο είναι άλλο. Αν δεν αποδειχθεί ότι οι αγώνες στήθηκαν για το στοίχημα, επειδή το απλό στήσιμο είναι πλημέλλημα, τότε η κατηγορία από κακούργημα πέφτει σε πλημέλλημα. Οι αγώνες έγιναν το 2012 και ανάλογα με το πότε έγιναν οι αγώνες, οι πράξεις παραγράφονται με τη συμπλήρωση της οκταετίας μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί αυτό το δικαστήριο, να γίνει το Εφετείο και ο Άρειος Πάγος. Το Koriopolis, με περισσότερους μάρτυρες βέβαια, έκανε χρόνια να ολοκληρωθεί. Από τώρα σας το προβλέπω, η υπόθεση αυτή θα παραγραφεί. Θα φτάσουμε σε σημείο να μην μπορεί να γίνει κάποιο από τα επόμενα δικαστήρια. Αν εγώ δεν ήμουν ο μάρτυρας σε αυτά τα δικαστήριο και δεν κινούσα τις διαδικασίες δεν θα γινόταν κανένα δικαστήριο», δήλωσε στο Metropolis 95.5 ο Αλέξης Κούγιας.

 

X