ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μια ματιά τους στον καθρέφτη φτάνει…

Μια ματιά τους στον καθρέφτη φτάνει…

Προβλήματα για τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο ΠΑΟΚ είναι τα κενά στην πτήση του στο Περιστέρι - Γράφει ο Άρις Νικολάκης

Φυσικά κι έχει προβλήματα ο ΠΑΟΚ ενόψει ντέρμπι με τον Άρη. Αγωνιστικά προβλήματα βεβαίως, βεβαίως. Όχι πάντως, σε ό, τι αφορά άτομα αλλά σε ό, τι αφορά σύνολο. Αν και τα άτομα φτιάχνουν το σύνολο. Τέλος πάντων…

 

Προβλήματα για τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο είναι τα κενά στην πτήση του στο Περιστέρι. Πολλά κενά. Και μάλιστα, ορισμένα μεγάλα κι επαναλαμβανόμενα. Τούτο επειδή καταγράφθηκαν και στους δυο προηγούμενους αγώνες του για το Πρωτάθλημα. Γι’ αυτά τα προβλήματα αναζητά λύσεις ο Αμπέλ Φερέιρα. Για τα άλλα… Τις σοβαρότατες απουσίες Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια και Βέρνμπλουμ τι λύσεις να αναζητήσει; Κάνει τον σταυρό του ο Πορτογάλος. Κι εύχεται καθείς από αυτούς γρήγορα να γυρίσει.

 

Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι η μη εύρεση – είτε εκ των έξω, είτε εκ των έσω – άλλου Μαουρίσιο, άλλου Βιεϊρίνια κι άλλου Βέρνμπλουμ. Και να έβρισκε άλλους… Τι θα έκανε με αυτούς Δύσκολη εξίσωση. Αφήστε την να πάει…

 

Εμείς θεωρούμε πως δίχως αυτές τις απουσίες ο «δικέφαλος» δε θα είχε αυτά τα κενά στις πτήσεις του. Εμείς είμαστε απόλυτα σίγουροι περί της συγκεκριμένης υπόθεσης. Δε λέμε. Όλες νικηφόρες ήταν αλλά… Και με την ψυχή στα στόματα του. Ναι, οι βαθμοί μετρούν. Δίχως να συνοδεύ0νται από σταθερές αποδόσεις προβληματίζουν!

 

Ο ΠΑΟΚ πέραν των τριών βαθμών στην εχθρική έδρα του Περιστερίου, κέρδισε την ηρεμία του. Ισορρόπησαν πολλά. Τονώθηκαν περισσότερα. Ο ΠΑΟΚ μετά τον Ατρόμητο – κατά πως φαίνεται – είναι διαφορετικός από τον ΠΑΟΚ πριν τον Ατρόμητο. Η διαφορά τους είναι το μέγιστο όφελος από την συγκλονιστική νίκη του στο Περιστέρι.

 

Ωφελεί δε, σοβαρά την υγεία του Πρωταθλητή πως τα κενά στην πτήση του αφ’ ενός δεν έβλαψαν κι αφ’ ετέρου (αν)έδειξαν τις αδυναμίες του σε μία επίδειξη δύναμης. Τούτο επειδή το 2-3 ήταν μία επίδειξη δύναμης του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου με πολλαπλά οφέλη πέραν των τριών βαθμών…

 

Με μεγαλύτερο… κενό στη πτήση του ΠΑΟΚ την κακή εφετινή λειτουργία της άμυνας του. Από εκεί που ήταν το μεγάλο του όπλο, είναι… αχίλλειος πτέρνα του! Ίσως γι’ αυτό κι οι αντίπαλοι του ρισκάρουν επιλέγοντας επιθετική τακτική. Και πέφτουν οι ίδιοι στο λάκκο τον οποίο σκάβουν για τον ΠΑΟΚ. Αιτία; Μα ο ΠΑΟΚ επιθετικά εφέτος είναι καλύτερος… Καλύτερος; Είναι αποτελεσματικότερος από πέρυσι με 7 γκολ υπέρ σε 3 αγώνες αλλά… Στους ίδιους αγώνες 4 γκολ κατά. Εδώ υπάρχει θέμα.

 

Το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι πως κι ο Αμπέλ Φερέιρα κι οι παίκτες του όντες σε άλλο επίπεδο λειτουργίας ως ομάδα αντιλήφθηκαν και κατανόησαν το θέμα. Το μελέτησαν και το ανέλυσαν, μαθαίνουμε. Πασχίζουν σοβαρά, να το τακτοποιήσουν. Θα φανεί κι αυτήν την Κυριακή αλλά και τις άλλες εάν υπάρξει αποτέλεσμα ή τζάμπα πάσχιζαν.

 

Το θέμα… Τα αναφερθέντα προβλήματα δηλαδή, εάν θέλετε ή τα κενά ακόμη και σε εντυπωσιακές πτήσεις του «δικέφαλου» αναδεικνύονται από το σύνολο του. Αιτίες γι’ αυτά τα κενά είναι άτομα του. Κυρίως όσα διάγουν περίοδο ντεφορμαρίσματος. Όλοι οι παίκτες σε όλη τη γη και σε όλη τη ζωή του στα γήπεδα περνούν τέτοιες περιόδους.

 

Και τις ξεπερνούν! Με τη βοήθεια προπονητών και συμπαικτών τους, την στήριξη του κόσμου (οι αναστεναγμοί του σε κάθε λάθος τους… είναι μαχαιριές!) αλλά… Δίχως τον καθρέφτη τους η περίοδος ντεφορμαρίσματος δεν ξεπερνιέται εύκολα. Με άλλα λόγια; Όσοι παίκτες έχουν το γνώθι σαυτόν έχουν και τον τρόπο να την ξεπεράσουν. Μια ματιά τους στον καθρέφτη τους φτάνει. Εκεί τα βλέπουν όλα…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X