ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Με ξένους διαιτητές έκανε ο ΠΑΟΚ το πρώτο του νταμπλ

Με ξένους διαιτητές έκανε ο ΠΑΟΚ το πρώτο του νταμπλ

Το να μη ζητάει και ο ΠΑΟΚ ξένο διαιτητή για τον αγώνα με τον Αρη, δεν το καταλαβαίνω - Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης

Το να ζητάει ο Αρης ξένο διαιτητή για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, το καταλαβαίνω. Το να μη ζητάει και ο ΠΑΟΚ ξένο διαιτητή για τον αγώνα με τον Αρη, δεν το καταλαβαίνω. Το να ορίζει πέρσι ο Περέιρα στο Αρης-ΠΑΟΚ και στο ΠΑΟΚ-Αρης ξένους διαιτητές, το καταλαβαίνω. Το να ορίζει Ελληνα στο πρώτο φετινό ΠΑΟΚ-Αρης, δεν το καταλαβαίνω.

 

Κατ’ αρχήν, δεν καταλαβαίνω πώς το “παίζει” ο Πορτογάλος. Πώς κρίνει, πώς αξιολογεί και πώς αποφασίζει. Ο Γερμανός Στέγκεμαν στο Παναθηναικός – Ολυμπιακός, ο Ελληνας Σιδηρόπουλος στο ΠΑΟΚ-Αρης. Οχι ότι ο 34χρονος Γερμανός είναι πιο έμπειρος από τον Σιδηρόπουλο. Ισα-ίσα, που μόλις φέτος έγινε διεθνής, είναι δεύτερης κατηγορίας διαιτητής ΦΙΦΑ και όχι ελίτ και πρόλαβε να διευθύνει μόνο δύο ματς σε διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ κι εκείνα σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Δηλαδή, απλά και μόνο το πείσμα του έβγαλε ο Περέιρα. Ορισε τον πιο έμπειρο Ελληνα στο πραγματικά μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής και έναν λιγότερο έμπειρο, αλλά ξένο, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, μόνο και μόνο επειδή ο αντίπαλός του λέγεται Παναθηναικός.

 

Υστερα, όμως, δεν καταλαβαίνω πώς το “παίζει” και ο ΠΑΟΚ. Απορώ δηλαδή γιατί φέτος κάνει την πάπια και δεν ζητά επίμονα, όπως και πέρσι, ξένους διαιτητές στους αγώνες του. Αν όχι σε όλους, που έτσι θα έπρεπε, τουλάχιστον στα ντέρμπι. Στα πραγματικά ντέρμπι, τα ντέρμπι από βαθμολογική και όχι από… θεωρητική και ιστορική άποψη, όπως είναι τα ματς με τον Παναθηναικό, για παράδειγμα.

 

Προφανώς, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ επαναπαύονται στη χρήση του VAR, αλλά τους θυμίζω ότι η χρήση του VAR από Ελληνες διαιτητές θα γίνεται και ότι Ελληνες διαιτητές τελικά θα αποφασίζουν, έστω και μετά την προσφυγή στο VAR. Ελπίζω και εύχομαι να μη φτάσουν ποτέ στο σημείο να κλάψουν με μαύρο δάκρυ και να σηκώσουν τη σημαία της επανάστασης όταν θα έχει αποδειχτεί ότι κακώς εμπιστεύτηκαν αετονύχηδες ή απλώς ανίκανους.

 

Επίσης τους θυμίζω ότι πέρσι προσκλήθηκαν κάμποσοι ξένοι διαιτητές και ο ΠΑΟΚ κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το νταμπλ. Το κατέκτησε ουσιαστικά και πρόπερσι, αλλά τυπικά του το στέρησαν τρεις Ελληνες διαιτητές. Ο Αρετόπουλος, ο Κομίνης και ο Ποντίκης. Είναι πολύ νωπά όλα αυτά για να τα ξεχνάμε τόσο εύκολα. Και η ιστορία γράφεται για να μας διδάσκει...

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X