ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Με τέτοιους φίλους Ηρα τύφλα να ‘χουν οι εχθροί…

Με τέτοιους φίλους Ηρα τύφλα να ‘χουν οι εχθροί…

Ο Στράτος Παζούλης αρθρογραφεί για το βούλευμα της επιτροπής εφέσεων, τον κύκλο των χαμένων ΑΦΜ αλλά και τους «φίλους» του Ηρακλή

 

Μετά το νέο «άψογο» και καθ’ όλα νόμιμο βούλευμα της επιτροπής εφέσεων της περιβόητης, «εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσας γυνής» ΕΠΟ, κατά την ιστορική ρήση του Γιώργου Λιάνη, των παλαιών προέδρων αλλά δυστυχώς και του τωρινού του δικού μας ντε, του Μακεδονομάχου Βαγγέλη Γραμμένου του εκσυγχρονιστή μωρέ για να σας δώσω να καταλάβετε, ο Ηρακλής ετοιμάζεται για νέο γύρο δικαστικών αγώνων και η φετινή χρονιά, κατά πως φαίνεται θα χαρακτηρισθεί ως κύκλος των χαμένων… ΑΦΜ.

 

Ξέρετε ορισμένες φορές αισθάνομαι πράγματι ως μ…..ας γιατί τον χαρακτηρισμό δεν τον προσδίδω ο ίδιος στον εαυτό μου, αλλά κάποιοι άλλοι, υπεράνω τάχαμ δήθεν αυτής της ελληνικής καθαρά ετικέτας, και, μάλιστα με το έτσι θέλω. Τέρατα και σημεία συνέβησαν το τελευταίο τετραήμερο και φύλλο δεν κουνήθηκε. Παρέμβαση ωμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, του Αυγενάκη στον ΕΣΑΚΕ υπέρ του Ολυμπιακού και μια απλή κουβέντα του υπουργού με τον Γραμμένο για τον Ηρακλή. Και ας ομιλεί η Ιωάννα Κοσμοπούλου, «για ένα σκεπτικό σκάνδαλο με δικαιολογίες που δεν πείθουν για όσους έψαχναν εναγωνίως τρόπους να σώσουν τους δικούς τους» και να προσθέτει «η ΕΠΟ του κυρίου Γραμμένου με τον πιο σαφή τρόπο καθιστά τον Ηρακλή για μια ακόμη όμηρο των αγοραπωλησιών ΑΦΜ για να καταφέρει να μείνει ζωντανός και ανταγωνιστικός».

 

 

Και τέλος να καταλήγει: «η πόλη δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη όταν κάποιοι παίζουν με ένα ιστορικό της περιουσιακό στοιχείο». Από την άλλη ο δικός μας εδώ πάνω, ο Θόδωρος Καράογλου ντε, τσιμουδιά, εκτός κι αν μίλησε στα μέλη της επιτροπής και να μη το ξέρουμε. Κι αναρωτιέμαι τι σόι ενημέρωση έκανε στον Αυγενάκη για το πρόβλημα του Ηρακλή κι αυτός την ώρα της ενημέρωσης έξυνε… τ΄ αυτιά του. Πολλά κυκλοφορούν στην πιάτσα για όλη αυτή τη fast truck διαδικασία του νέου εξανδραποδισμού του Ηρακλή. Πολλά τα οποία θα ήθελαν τουλάχιστον δυο σελίδες για να εξιστορηθούν. Μένοντας στην ουσία λοιπόν επιμένω πως πράγματι εγώ, οι συνάδελφοι του ρεπορτάζ, αλλά και ολάκερος ο κυανόλευκος κόσμος πιαστήκαμε Κώτσος για μια ακόμη φορά και ελπίζω να είναι η τελευταία,που δεν το βλέπω, γιατί όπως τραγούδησε κι ο μεγάλος Μητροπάνος : «Αυτό το κεφάλι μυαλό δεν θα βάλει»…

 

Εκτός των άλλων έχουμε και τον Παπαδόπουλο εκ των HΠΑ. Αγάπες και πάλι κατόπιν μιας μακράς διάρκειας «παγώματος». Και να ο Τομ έτσι. Και να ο Τομ αλλιώς. Εστειλε και επιστολή. Βέβαια. Τώρα έστειλε, του την έγραψαν οι εδώ ανανήψαντες «φίλοι» του, ένας Θεός ξέρει. Ο Ηρακλειδέας μάτια μου είναι από άλλη πάστα. Του ύψους και του βάθους. Αγαπά και μισεί ταυτόχρονα. Εδώ κάτι τρέχει, θέλει να μάθει τι , αλλά ποιος να του το πει. Αυτός μονίμως λείπει, ταξιδεύοντας σε κόσμους θαυμαστούς όπως ο Γκιούλιβερ. Απ εδώ κι απ εκεί πληροφορείται τα καμώματα του , τα οποία στην αρχή δεν τα δέχεται, λέει α σιχτίρ κι ύστερα όταν βγαίνουν τα περισσότερα αληθινά, μουρλαίνετε. « Ρε δίκιο είχανε αυτοί που μας τα έλεγαν κι εμείς τους βρίζαμε».

 

Εκ μέρους λοιπόν αυτού του κόσμου του μηνύω: «Καλώς ήρθες λοιπόν, αν ήρθες γιατί το κείμενο γράφεται νωρίς και κοίτα να τακτοποιήσεις τους λογαριασμούς σου να μιλήσεις με όσους μιλήσεις κι αν πράγματι θέλεις να βοηθήσεις. Μαζί σου. Πρόσεξε όμως όταν ο πρώτος έρωτας περάσει, τα φιλάκια δεν μετράνε. Πακέτα χρειάζονται. Αν με τον άλφα ή βήτα τρόπο (υπάρχει αν θέλεις, επιχειρηματίας είσαι) τα παρουσιάσεις , μέσα και πάρτα όλα άμα λάχει. Ειδάλλως απ’ δω παν κι άλλοι. Ο καμένος τη βροχή δεν τη φοβάται».

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (28/7)

X