ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Καρυπίδης πρέπει να δείξει περισσότερη διοικητική ωριμότητα

Ο Καρυπίδης πρέπει να δείξει περισσότερη διοικητική ωριμότητα

Η αγωνιστική κατρακύλα του ποδοσφαιρικού Αρη μοιάζει με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου - Γράφει ο Βασίλης Μάστορας

Η αγωνιστική κατρακύλα του ποδοσφαιρικού Αρη μοιάζει με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Δεν χρειαζόταν κάποιος να έχει ειδικές γνώσεις προκειμένου να προβλέψει ότι ο Αρης μετά την αγωνιστική έξαρση στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ θα έπρεπε να συντρέξουν πολλοί λόγοι ώστε να διατηρήσει τον ίδιο βηματισμό.

 

Σε εκείνα τα ντέρμπι η πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές ήταν τεράστια, οπότε κέντριζε και τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό. Αρα οι επιτυχίες ήταν προσωπική τους υπόθεση και όχι του υπηρεσιακού προπονητή Τόλη Τερζή. Ολα όμως έχουν τα όρια τους. Ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν θέλησε να δει το πρόβλημα στη ρίζα του. Αφού άφησε τον Αγγελο Χαριστέα να κάνει διάφορες επαφές με προπονητές, προκειμένου να πείσει ότι δείχνει αντανακλαστικά μετά την αποχώρηση τού Παντελίδη, τελικώς “ψήφισε” Τερζή! Εναν προπονητή ο οποίος έχει δίπλωμα χαμηλής κατηγορίας, καμία εικόνα από μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ και ήρθε στον Αρη λόγω του ότι ο Καρυπίδης ήθελε στην ομάδα έναν δικό του άνθρωπο. Η ευθύνη βεβαίως δεν είναι του Τερζή για όλα όσα έγιναν τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, αλλά του ανθρώπου που επιμένει στο να μην προσλαμβάνει έναν κανονικό προπονητή. Βεβαίως δεν είναι μόνο αυτό το εγκληματικό λάθος του Καρυπίδη.

 

Είναι και η αδυναμία του να προστατεύσει την ομάδα από τα κέντρα των αποφάσεων, η επικοινωνιακή πολιτική της… σιωπής και η ερασιτεχνική οργανωτική δομή της ΠΑΕ Αρης. Τόσο σε διοικητικό όσο και στο αθλητικό κομμάτι. Η πορεία ενός ποδοσφαιρικού club εξαρτάται και από την παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά ο Καρυπίδης δεν δίνει σημασία ούτε στα μεγάλα γεγονότα.

 

Ετσι συνεχίζει να πειραματίζεται με τον Τερζή πρώτο προπονητή, δεν προσέλαβε δεύτερο προπονητή και αναβάθμισε τον γυμναστή αποκατάστασης σε πρώτο γυμναστή φυσικής κατάστασης. Αποφάσεις οι οποίες είναι προϊόν του τρόπου που αντιλαμβάνεται τη διοίκηση του club ο Καρυπίδης, αλλά και της ανάγκης να “σφίξει” ακόμη περισσότερο την οικονομική του πολιτική για την ομάδα.

 

Στον αθλητισμό όμως οι λάθος αποφάσεις έχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. Τα οποία ο Αρης τα έχει βιώσει τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Ο Αρης δείχνει προβλήματα στη φυσική κατάσταση και απροετοίμαστος πνευματικά. Μπορεί να σώσει την παρτίδα; Βεβαίως αν ο άνθρωπος που αποφασίζει δείξει περισσότερη διοικητική ωριμότητα. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

 

Υ.Γ.: Το λάθος παραμονεύει σε κάθε βήμα της καθημερινής έκδοσης μίας εφημερίδας. Αναγκαία λοιπόν η διόρθωση στον τίτλο του χθεσινού μου άρθρου ο οποίος έπρεπε να είναι : Τον Ολυμπιακό δεν τον κερδίζεις χωρίς πάθος και με λάθη στην άμυνα. Δυστυχώς απουσίαζε η μονοσύλαβη πρόθεση “με” και άλλαξε όλο το νόημα.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X