ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Φερέιρα πατάει γερά στα πόδια του

Ο Φερέιρα πατάει γερά στα πόδια του

Ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ την Τρίπολη και τον χρόνο που κερδίζει ο Πορτογάλος τεχνικός

Οπως κάθε προπονητής που καλείται να εργαστεί για πρώτη φορά σε κάποιο πρωτάθλημα, έτσι και ο Αμπέλ Φερέιρα χρειάστηκε τον χρόνο του μέχρι να φτάσει να παρουσιάζει έναν ΠΑΟΚ που να βγάζει σιγουριά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Δικέφαλος στην Τρίπολη είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, πέτυχε δύο γκολ μέχρι τις αρχές του δευτέρου μέρους και στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα.

 

Μοναδική παραφωνία, όπως παραδέχθηκε και ο Πορτογάλος κόουτς μετά το φινάλε, η αντιμετώπιση των στημένων φάσεων του αντιπάλου. Τόνισε ότι ήρθε η ώρα να διορθωθεί και αυτό.

 

Ο Φερέιρα παρουσιάζει αγωνιστική με αγωνιστική όλο και πιο στιβαρό τον ΠΑΟΚ, χωρίς, παράλληλα, να αλλοιώνεται η επιθετική δομή της φετινής ομάδας. Οι ασπρόμαυροι πάντα, ανεξαρτήτως αντιπάλου, προσπαθούν να δημιουργήσουν. Απόδειξη τα 20 γκολ που έχουν πετύχει σε 20 επίσημα παιχνίδια μέχρι στιγμής. Βρίσκουν, δηλαδή, μέσο όρο δίχτυα δύο φορές ανά αγώνα.

 

Είναι πολύ θετικό ότι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν έδειξε εμμονές με πρόσωπα. Σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν καθιέρωσε τον Μίσιτς στην μεσαία γραμμή, έδωσε άλλον ρόλο στον Ελ Καντουρί, άφησε εκτός τον Ζαμπά, με στόχο να συνέλθει και τοποθέτησε τον Σφιντέρσκι στη κορυφή, αντί του Ακπομ, βλέποντας ότι αξίζει να παίρνει περισσότερες ευκαιρίες.

 

Ολα τα παραπάνω δείχνουν – κατά την γνώμη μας - ότι ο 41χρονος προπονητής, πλέον, πατάει γερά στα πόδια του, έχοντας, παράλληλα, καταλάβει σε μεγάλο βαθμό τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού Πρωταθλήματος. Κάτι, επίσης, πολύ σημαντικό.

X