ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η επικοινωνιακή ήττα και το δίκαιο του Αρη

Η επικοινωνιακή ήττα και το δίκαιο του Αρη

Μίας πρώτης τάξεως επικοινωνιακή ήττα υπέστη ο Αρης με τον ορισμό του διαιτητή Τάσου Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Μίας πρώτης τάξεως επικοινωνιακή ήττα υπέστη ο Αρης με τον ορισμό του διαιτητή Τάσου Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Αρης αντέδρασε λίγες ώρες νωρίτερα προς την ΚΕΔ εκφράζοντας την αντίθεση του και ζητώντας ξένο διαιτητή, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει την άποψη του Περέϊρα.

 

Το ντέρμπι θα το διευθύνει Ελληνας διαιτητής, χωρίς να υπάρχει κάποιο σοβαρό επιχείρημα από την πλευρά της ΚΕΔ. Αρα δικαίως ο Αρης διαμαρτύρεται, χωρίς βεβαίως, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, να χαλάει τον κόσμο. Ούτε βεβαίως υπάρχει δημόσια τοποθέτηση του Θόδωρου Καρυπίδη. Κάτι διαρροές υπήρξαν και τίποτε περισσότερο. Αυτή είναι η δεύτερη ήττα του Αρη. Πώς θα μπορούσε να διαχειριστεί το θέμα η ΠΑΕ; Αν αισθανόταν δυνατή να επηρεάσει την απόφαση της ΚΕΔ ώστε να ορίσει ξένο διαιτητή, καλά έκανε έστειλε έγγραφο αίτημα στην Επιτροπή Διαιτησίας και δημοσιοποίησε την κίνηση της. Απ’ ότι φάνηκε όμως παρότι δείχνει αγωνιστική δυναμική, ο κ. Καρυπίδης ακόμη δεν διαθέτει ισοδύναμη διοικητική, τέτοια ώστε να μπορεί να επιβάλει το δίκαιο της ομάδας που διοικεί. Αρα λιγότερο κόστος θα είχε αν σιωπούσε εντελώς.

 

Ο Αρης λοιπόν θα πάει στην Τούμπα να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ μ’ έναν διαιτητή την εξαίρεση τού οποίου είχε ζητήσει στο παρελθόν, γιατί έχει αδικηθεί από τον Σιδηρόπουλο.

 

Το αίτημα του Αρη για ξένο διαιτητή ήταν πέρα για πέρα δίκαιο. Ισως για την υστεροφημία του θα έπρεπε να το υποστηρίξει και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ώστε το ντέρμπι να κυλήσει χωρίς να ακουστή η παραμικρή γκρίνια. Γιατί το πρόβλημα με τους Ελληνες διαιτητές είναι η καχυποψία που συνοδεύει το κάθε τους “σφύριγμα”.

 

Μπορεί να κάνουν καλύτερες διαιτησίες από τους ξένους συναδέλφους τους, αλλά όταν οι αποφάσεις τους κρίνονται υποψιασμένα στραβώνει η ιστορία. Πλέον στο ποδόσφαιρο κανείς δεν είναι ανυποψίαστος.

 

Ολοι έχουν ακούσει ή διαβάσει κάποια ιστορία διαφθοράς με ονόματα και διευθύνσεις. Ιστορίες τεκμηριωμένες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Οπότε έχουν λόγους οι φίλαθλοι να είναι καχύποπτοι.

 

Κάποια στιγμή πάντως ο κ. Περέϊρα ίσως θα πρέπει να δώσει μία απάντηση γιατί δεν έβαλε ξένο διαιτητή στο ντέρμπι της Τούμπας, ώστε να ξέρουμε με ποια κριτήρια θα αποφασίσει και στο μέλλον.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X