ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Εχουμε μια κανονικότητα αλλά όχι όπως τη φαντάζεται ο Μαρινάκης

Εχουμε μια κανονικότητα αλλά όχι όπως τη φαντάζεται ο Μαρινάκης

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για την ατάκα που είπε ο Μαρινάκης για το «Πρωτάθλημα των Πρεσπών» και το κόμπλεξ που βγάζει απέναντι στον ΠΑΟΚ

Αγαπητή Metrosport,

 

Πιο μεγάλη αηδία από αυτό το “Πρωτάθλημα των Πρεσπών” δεν έχω ακούσει. Προσφέρεται μόνο για χρήση από τους πιο χαχόλους οπαδούς των αντιπάλων του ΠΑΟΚ. Και τέσσερις μήνες μετά την πανάξια κατάκτηση του νταμπλ από τον ΠΑΟΚ βρέθηκε να το χρησιμοποιήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος της ομάδας που όταν έπαιξε με τον ΠΑΟΚ στο Καραισκάκη είχε 24 τελικές, ενώ ο ΠΑΟΚ καμία και όμως έχασε με 1-0. Κι όταν έπαιξε με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, απλά δεν υπήρχε και έχασε με 3-1. Αλλά τού έφταιγαν οι Πρέσπες που δεν πήρε το Πρωτάθλημα και το πήρε ο ΠΑΟΚ. Οπως του έφταιγαν οι Πρέσπες που δεν πήρε ούτε το Κύπελλο και όχι η Λαμία, την οποία η ομαδάρα του αντιμετώπισε δύο φορές, αλλά δεν την κέρδισε καμία…

 

Προσωπικά, ηδονίζομαι με το κόμπλεξ που βγάζει για τον ΠΑΟΚ ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, αμέσως μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας του και ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στην Τότεναμ. Αυτό αποτελεί επίτευγμα του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη. Το ισχυρό αντίπαλο δέος του Ολυμπιακού είναι πλέον εδώ και πολύ καιρό ο ΠΑΟΚ κι αυτό το νιώθει καλύτερα απ’ όλους ο Μαρινάκης. Θα το ένιωθε ακόμη πιο καλά αν φέτος το καλοκαίρι οι χειρισμοί στον ΠΑΟΚ ήταν πιο έξυπνοι κι αν περνούσε και ο ΠΑΟΚ σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Σ’ αυτό το κομμάτι, δυστυχώς ο Μαρινάκης αποδείχτηκε πιο μάγκας. Αλλά, βέβαια, δεν νομιμοποιείται να ξερνάει αρλούμπες περί Πρεσπών και… κανονικότητας.

 

Αντί για το “Πρωτάθλημα των Πρεσπών”, ας μας μιλήσει για το Πρωτάθλημα του Γκαρθία, του Αρετόπουλου, του Κομίνη και του Ποντίκη. Κι ας μας διευκρινίσει αν εννοεί με τον όρο “κανονικότητα” τους τίτλους που πήρε ο Ολυμπιακός χάρη στο σκάνδαλο της υπόθεσης Βάλνερ, χάρη στα άπειρα μαιμουδένια πέναλτι που σφύριξαν διαιτητές – τσιράκια, χάρη σε άπειρες αποβολές παικτών αντιπάλων ομάδων και χάρη σε άπειρες αποφάσεις κατευθυνόμενων “δικαιοδοτικών οργάνων”. Αν μια τέτοια “κανονικότητα” ονειρεύεται, ας την ξεχάσει. Κι αν φαντάζεται ότι θα ξαναβρεί η ομάδα του διαιτητές – τσιράκια, πρόθυμους θαμώνες της “παράγκας” ας αλλάξει πλευρό.

 

Το VAR βάζει φραγμό στα αίσχη. Δεν μετατρέπει αυτόματα σε ικανό τον ανίκανο Ελληνα δικαιτητή, μπορεί, όμως, να διορθώνει τα περισσότερα λάθη του και απονέμει δικαιοσύνη, τουλάχιστον στις περισσότερες κρίσιμες περιπτώσεις. Ναι, αρχίζουμε πλέον να ζούμε την εποχή μιας κανονικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά όχι όπως θα βόλευε τον ιδιοκτήτη της ομάδας που εκμαύλισε συνειδήσεις και βρώμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο επί σειρά δεκαετιών.

 

Συμμαζέψτε τον...

Στέλιος Γρηγοριάδης

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (20/9)

 

X