ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η διαφωνία Φερέιρα - παικτών

Η διαφωνία Φερέιρα - παικτών

Ο Φερέιρα δεν έχει πείσει ακόμη στον απόλυτο βαθμό τους παίκτες του, ότι το σύστημα που θέλει να εφαρμόσει είναι το σύστημα των επιτυχιών.

Ο ΠΑΟΚ με δύο προπονητές! Γίνεται; Μα, συνέβη στην Τρίπολη. Στο πρώτο μέρος, στην άκρη του πάγκου βρισκόταν ο Αμπέλ Φερέιρα. Στο δεύτερο εμφανίστηκε το «φάντασμα» του Ράζβαν Λουτσέσκου… Μπορεί να μην το είχε προσέξει κανένας, αν δεν το ομολογούσε ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ

 

«Η ερώτηση που θέλω να κάνω στους παίκτες μου κυρίως για το δεύτερο ημίχρονο, είναι τι θέλουν να κάνουν; Θέλουν το πρώτο ημίχρονο, που είχαμε την κατοχή, είχαμε τον έλεγχο, είχαμε την μπάλα και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και σκοράραμε; Και να συνεχίσουν όταν δεν έχουμε την μπάλα να πιέζουν για να έχουν ξανά την μπάλα στην κατοχή τους;» είπε και συνέχισε.

 

«Ή να έχουμε την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου; Όπου πράγματι ήμασταν καλά οργανωμένοι, στημένοι στο γήπεδο... Δεν απειληθήκαμε ουσιαστικά, αλλά μπορεί να δεχτείς ένα σουτ και να φύγεις από εδώ με σκυμμένο το κεφάλι. Η είσοδος του Μαουρίσιο αυτό τον σκοπό είχε. Να κρατήσουμε την μπάλα περισσότερο και να ελέγξουμε το ρυθμό» συμπλήρωσε.

 

Στην ουσία ο Φερέιρα παραδέχθηκε ότι οι παίκτες του οπισθοχώρησαν ακολουθώντας προφανώς την απόλυτα πετυχημένη περσινή τακτική του Λουτσέσκου όταν ο ΠΑΟΚ δεχόταν γκολ με το σταγονόμετρο. Και δεν το έκρυψε ότι διαφωνεί με την επιλογή τους. «Εγώ, συνεχίζω κι επιμένω, ότι θέλω να έχω την μπάλα στα πόδια μου. Δεν θέλω να έχει την παραμικρή ευκαιρία ο αντίπαλος για ένα γκολ που θα έρθει από τον... Θεό. Κι έχει γίνει αυτό, το είδαμε. Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να αμυνθούμε πιο κοντά στην εστία, το κάναμε σωστά. Αλλά εγώ, θα προτιμούσα να μην αμυνόμαστε τόσο κοντά στην εστία» είπε.

 

Συμπέρασμα: Ο Φερέιρα δεν έχει πείσει ακόμη στον απόλυτο βαθμό τους παίκτες του, ότι το σύστημα που θέλει να εφαρμόσει είναι το σύστημα των επιτυχιών. Θα χρειαστεί χρόνο και σερί νικών!

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X