ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Απτόητος ξανά, ο ΠΑΟΚ απόψε κόντρα στον Άγιαξ

Απτόητος ξανά, ο ΠΑΟΚ απόψε κόντρα στον Άγιαξ

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για τον δεύτερο αγώνα μεταξύ Αγιαξ και ΠΑΟΚ αλλά την επιχείρηση του Φερέιρα να διορθώσει τα λάθη

Ο Ντάλεϊ Μπλιντ δήλωσε η πως ο Άγιαξ έπαθε κι έμαθε στην Τούμπα. Γνωστό. Κι ήδη κατατεθειμένο στην Τράπεζα της Ενημέρωσης της «Μ». Κατ’ αναλογία και κατ’ αντιστοιχία βέβαια, έμαθε κι ο ΠΑΟΚ. Ως εκ τούτου μάλλον, ορθά πράττουμε επιμένοντας πως άλλο Τούμπα – τηρουμένων πάντα των αναλογιών – κι άλλο «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα».

 

Δε λέμε, βέβαια, πως απόψε θα γίνει ένας αγώνας εξ αρχής. Θα γίνει δηλαδή, ένας δεύτερος αγώνας ΠΑΟΚ – Άγιαξ πλήρως αποσυνδεδεμένος από τον πρώτο. Λέμε απλά, πως απόψε στο Άμστερνταμ θα είναι η συνέχεια του αγώνα της Τούμπας. Με τους δύο προπονητές να έχουν διευρυμένη άποψη περί των αντιπάλων του.’Ετσι αναμένουμε αλλαγές και βελτιώσεις σε ρόλους και τακτικές…

 

Για τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο Ελλάδας κρατήσαμε τα συνεχή… ατομικά φροντιστήρια ταχύρυθμης εκπαίδευσης. Ο Αμπέλ Φερέιρα επιχείρησε να διορθώσει πολλά, πάρα πολλά ατομικά λάθη του αγώνα της Τούμπας. Κατά πως διαβλέπουμε δε, εμμέσως πλην σαφώς η απώλεια της νίκης αποδόθηκε τελικά, σε αυτά τα λάθη.
Ελάτε όμως, που ο Πρωταθλητή και Κυπελλούχος Ελλάδας άρχισε την παρούσα αγωνιστική περίοδο, όπως τελείωσε την παρελθούσα. Μόλις 1/11 ήταν νέο πρόσωπο στο αρχικό σχήμα του. Οι άλλοι ήταν παλαιά, ήταν δοκιμασμένα κι επιτυχημένα πρόσωπα. Κι όμως, έκαναν λάθη.

 

Ουδέποτε φυσικά, τέθηκε θέμα ξεχωριστής ευθύνης του Άντερσον Εσίτι. Δεν θα μπορούσε να τεθεί. Αντίθετα μάλιστα, σε αυτόν στηρίχθηκε… Και σε αυτόν, για να τα λέμε, τα πάντα όλα… Η σφοδρή αντίδραση του ΠΑΟΚ για 15 λεπτά. Τότε που πήρε και σήκωσε τον Άγιαξ!
Εντάξει. Με μόνον 1/11 νέο πρόσωπο ο ΠΑΟΚ αλλά μη λησμονείτε πως έπαιξε κόντρα στον Άγιαξ δίχως 3/11 βασικά πρόσωπα. Οι τραυματισμοί Βέρνμπλουμ. Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια ουσιαστικά τον άλλαξαν σημαντικά. Και λειτουργικά και ψυχολογικά. Έβγαλε το υπόλοιπο της παρελθούσας αγωνιστικής περιόδου με πολλές αλχημείες του Ραζβάν Λουτσέσκου. Δε θα μπορούσε – και φυσικά δεν μπορεί – να βγάλει ανάλογα κι ολόκληρη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

 

Ο Αμπέλ Φερέιρα ήταν σαφής λίγο πολύ απαιτώντας δυο παίκτες για κάθε θέση. Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας την οποία έχει στο μυαλό του. Ναι, αλλά τώρα παίζει με την ομάδα την οποία έχει στα χέρια του. Ομάδα σε εύρυθμη λειτουργία και καλή ψυχολογία. Ναι, έτσι είναι. Ο ΠΑΟΚ είναι μία καλοδουλεμένη και καλοστημένη μηχανή. Παραμένει έτσι κι ας άλλαξε οδηγό.

 

Όπως και να το κάνουμε όμως, στην πρώτη της επίσημη παρουσία δεν ξεδίπλωσε όλες τις πτυχές των δυνατοτήτων της. Κατά την δική μας ταπεινή άποψη ναι μεν, ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το κτύπημα του Εγκέλαδου (με την αποχώρηση – τράβηγμα του χαλιού κάτω από τα πόδια του). Δεν απέδωσε το μάξιμουμ της ισχύος του για περισσότερο από 15 λεπτά, δε. Δεν συνήθισε ακόμη δίχως Βέρνμπλουμ (αυτός πάλι μόλις άρχισε να προσεγγίζει το μάξιμουμ του… βγήκε στα pits) Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο. Και μαθαίνει το νέο ρόλο του Ομάρ Ελ Καντουρί ενώ μόλις άρχισε αφομοιώνει τον Άντερσον Εσίτι…

 

Μετά τα 90 λεπτά τα οποία απέφεραν το 2-2 εμείς τουλάχιστον, θεωρούμε πως ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας έκανε ένα βήμα μπροστά. Θέλει πολλά ακόμη για να φθάσει στο ζητούμενο αποτέλεσμα. Κι έχει ήδη γι’ αυτά το ισχυρότερο εμπόδιο αυτήν την εποχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Δε φαίνεται πάντως, ο ΠΑΟΚ να πτοείται μήτε από την ισχύ του Άγιαξ, μήτε από το 2-2 της Τούμπας. Κι ο κόσμος του – δίχως να θεωρεί πως απόψε αρχίζει ή τελειώνει η αγωνιστική περίοδος – προσδοκά, να τον καμαρώσει έτσι… Απτόητο στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα»!

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (13/8)

X